Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ζευγάρι γυναικών ζητούν διατροφή από τον δωρητή σπέρματος!

Ζευγάρι γυναικών ζητούν διατροφή από τον δωρητή σπέρματος!Ένα ζευγάρι γυναικών στη Γερμανία που τεκνοποίησαν πριν από τέσσερα χρόνια με τη βοήθεια ενός δωρητή σπέρματος, τώρα του ζητούν διατροφή.

Ο «άτυχος» δότης είναι ο 52χρονος καθηγητής Κλάους Σρέντερ που διαμένει στην περιοχή Παλατινάτου (νοτιοδυτική Γερμανία) και πριν πέντε χρόνια είχε δωρίσει σπέρμα σε ένα ζευγάρι λεσβιών, το οποίο είχε δημοσιεύσει αγγελία σε εφημερίδα.
Τότε οι δύο γυναίκες είχαν δεσμευθεί πως δεν επρόκειτο να διεκδικήσουν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια για το παιδί, τονίζεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Μετά, όμως, τη γέννηση του παιδιού, ο Σρέντερ που είναι άτεκνος, ανέλαβε το ρόλο του «βοηθητικού πατέρα» και μία φορά το μήνα έβλεπε το μικρό Ντάβιντ, αναλαμβάνοντας επίσης τα έξοδα της βάπτισής του, τονίζει το Σπίγκελ.

Σήμερα οι δύο γυναίκες διεκδικούν διατροφή για τον γιο τους, που αυτόν τον μήνα γίνεται 4 ετών.
Μάλιστα ο νομοθέτης φαίνεται να τάσσεται στο πλευρό των δύο γυναικών, καθώς οι προφορικές συμφωνίες που ενδεχομένως υπήρξαν δεν ισχύουν για το γερμανικό οικογενειακό δίκαιο, του οποίου πρώτιστη πρόνοια είναι η ευημερία του παιδιού.
Έτσι, ο πατέρας υποχρεούται να καλύπτει τις ανάγκες του απογόνου από τη στιγμή που μπορεί να αποδειχθεί η πατρότητα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου