Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ΚΕΝ Κορίνθου για εθνικιστικά τραγούδια

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι μόνο η αποφασιστική αμφισβήτηση και ο συλλογικός αγώνας των φαντάρων μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα όλων...


και να βάλει φραγμό στις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες αξιωματικών και διοικητών.
Kάθε μάχη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το επιβεβαιώνει. Κάθε φορά που συνάδελφος ή συνάδελφοι βγαίνουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι όλοι καταλαβαίνουν ότι ο καθημερινός Συνδικαλιστικός αγώνας είναι Παρών, κοιτά κατάματα την ιεραρχία, την ελέγχει, την κρίνει και απαιτεί λύσεις. Οι φαντάροι δεν είναι άβουλα πρόβατα, δεν είναι κρέας στα κανόνια τους, δεν είναι οι χακί Ματατζήδες που υπάκουα θα συμμετέχουν στην Καταστολή Πλήθους.
Κάθε δημόσια καταγγελία και δημοσίευση, κάθε παρέμβαση των γονιών, προκαλεί ανησυχία σε όλα τα κλιμάκια της στρατιωτικής ηγεσίας που καλούνται να παρέμβουν άμεσα.
Η συμβολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι καθοριστική. Αυτό αποδεικνύει και η βιαιότητα που οι διοικητές των στρατοπέδων αλλά και οι Αστυνομικές Αρχές δείχνουν απέναντι της. Μόνο στην Κόρινθο, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων οδηγήθηκαν τέσσερις (4) φορές σε αστυνομικά τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ κάθε φορά σχεδόν που ενημερώνουν τους φαντάρους και τους γονείς για τα δικαιώματα των στρατευμένων, η αστυνομία παράνομα και καταπατώντας το Σύνταγμα προβαίνει σε έρευνα!
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στην Κόρινθο έγινε ζήτημα με τα εθνικιστικά τραγουδάκια που υποχρεώνονταν να λένε οι φαντάροι κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, όταν συνάδελφοι βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και ακολούθησαν σχετικές δημοσιεύσεις επιστολών-καταγγελίας. Μέχρι πρόσφατα, όλοι οι αξιωματικοί του κέντρου κάλυπταν το γεγονός είτε ανοιχτά είτε κάνοντας ότι δεν ακούνε. Κάτι που πλέον έχει ανατραπεί.
Είναι φανερό ότι πλέον το ΓΕΣ δε θέλει να εκτίθεται δημόσια για αντιλήψεις και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Για αυτό και διατάχθηκε αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τις προσπάθειες των φαντάρων. Από επίσημα χείλη αξιωματικού σε πρωινή αναφορά έγινε λόγος για το blog του Δικτύου Σπάρτακος, ενώ δόθηκε σαφής διαταγή για τα συνθήματα που επιτρέπονται :
1] ηθικόν ακμαιότατον
2]. λόχος δύναμη
3] αντοχή ατελείωτη
Τέρμα πια στις ανοησίες για την Αγιά Σοφιά, για το αίμα των εχθρών κ.τ.λ που αναπαράγουν μίσος, εθνικισμό και φανατισμό.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο αυτό το κεκτημένο. Να παραπονεθούν στους εκπαιδευτές, που θα ξανατολμήσουν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες. Να τους υπενθυμίσουν ότι το ΓΕΣ δεν τους στηρίζει.
Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι αυθαιρεσίες καταρρέουν μόνο στο φως της δημοσιότητας. Τα κεκτημένα κερδίζονται με επίμονους αγώνες.
Συνεχίζουμε τις μάχες ενάντια στα καψώνια, τα βίσματα, τις υπηρεσίες, τις παράνομες μεταθέσεις, τις συνθήκες των στρατοπέδων διευρύνοντας διαρκώς τα δικαιώματα των στρατευμένων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
http://www.diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου