Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

H παλαιότερη Bentley στον κόσμο - δημοπρατήθηκε φθάνοντας στην τιμή των 962.500 δολαρίων


Δημοπρατήθηκε φθάνοντας στην τιμή των 962.500 δολαρίων η μεγαλύτερη σε ηλικία Bentley που κυκλοφορεί σήμερα, μια 3-litre του 1921.

Πριν 90 χρόνια, ο πρώτος πελάτης της Bentley, ο Noel Van Raalte, Βρετανός κοσμοπολίτης και οδηγός αγώνων, παρέλαβε το...
τρίτο αυτοκίνητο (ταξινομήθηκε στη Μ. Βρετανία με πινακίδα AX 3827) που κατασκεύασε η νεοσύστατη τότε Bentley, αντί 1.150 λιρών.

Το ίδιο αυτό αυτοκίνητο έφτασε στην τιμή των 962.500 λιρών στην πρόσφατη δημοπρασία του Οίκου «Gooding & Co.» στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Η Bentley Chassis No. 3 είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, σε πλήρη βέβαια λειτουργία, με το αυθεντικό του αλουμινένιο αμάξωμα και τα εξίσου αυθεντικά του μπρούτζινα διακοσμητικά ανέπαφα.

Η αληθινή απόδειξη της μηχανικής ιδιοφυίας του W.O. Bentley και των εξαιρετικών ικανοτήτων της 3-litre ήρθε με τις νίκες στον διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1924 και το 1927, αρχή της επικής σειράς των πέντε νικών της Bentley σε οχτώ χρόνια. Ο μύθος είχε γεννηθεί, μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από την ίδρυση της μάρκας το 1919.

Την ημέρα της δημοπρασίας στο Pebble Beach, η Bentley πραγματοποίησε επίσης την ανεπίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της. Η νέα ανοιχτή Continental GTC θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Η Coupé εκδοχή της νέας Continental κοσμεί ήδη την έκθεση της Bentley Athens στο Μαρούσι.





http://www.on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου