Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Τανζανία: "Αυτονόητες" οι μαζικές δολοφονίες αλμπίνων


“Ένα άτομο που έχει αλμπινισμό, είναι καταραμένο. Είναι από το διάβολο, δεν είναι άνθρωπος, δεν πεθαίνει, απλά εξαφανίζεται”. Αυτή η αντίληψη επικρατεί στην Τανζανία και βάσει αυτής, εκατοντάδες αλμίνοι δολοφονούνται, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το αίμα τους ή μέρος των σορών τους σε τελετές μαύρης μαγείας, ενώ κορίτσια με την ίδια πάθηση, βιάζονται, καθώς πιστεύεται ότι έτσι θα θεραπευθεί το AIDS..Σύμφωνα με την καναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “Under The Same Sun” (UTSS), τουλάχιστον 63 αλμπίνοι, περιλαμβανομένων παιδιών, είναι γνωστό ότι έχουν δολοφονηθεί, κυρίως στο απομακρυσμένο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες κι εκατοντάδες δολοφονίες στην Τανζανία. αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός τους αναφέρεται στην αστυνομία”, δήλωσε ο Πίτερ Ας, ιδρυτής και διευθυντής της οργάνωσης στο Reuters.

“Υπάρχει η πεποίθηση ότι, αν έχεις σχέση με ένα κορίτσι που πάσχει από αλμπινισμό, θεραπεύεσαι από το AIDS. Κι έτσι πολλά κορίτσια με αλμπινισμό βιάζονται σε αυτή τη χώρα εξαιτίας αυτής της πεποίθησης, που είναι μια ψευδής πεποίθηση”.

Περίπου 1,4 εκατ. Τανζανοί, επί του συνόλου των 40,7 εκατ. πολιτών, είναι φορείς του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS.

Οι κυνηγοί αλμπίνων σκοτώνουν τα θύματά τους και συλλέγουν το αίμα τους, τα μαλλιά τους, τα γεννητικά τους όργανα κ.λ.π. για την παρασκευή μαγικών φίλτρων, που μάγοι - γιατροί υποστηρίζουν, ότι φέρνουν τύχη στην αγάπη, τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Έρνεστ Κιμάγια, επικεφαλής της Ένωσης Αλμπίνων της Τανζανίας, που πάσχει από λευκοπάθεια, την εκ γενετής πάθηση που οφείλεται στην έλλειψη μελανίνης, δήλωσε ότι ο κοινωνικός στιγματισμός αποτρέπει πολλά κορίτσια από το να καταγγέλλουν τους βιασμούς που υφίστανται, γεγονός που καθιστά δύσκολο το να εκτιμηθεί πόσα υφίστανται κακοποίηση.

“Αυτά τα πράγματα γίνονται υπογείως. Ακόμα και οι δολοφονίες αλμπίνων άρχισαν σιωπηρά, πριν οι ακρότητες επιτέλους εκτεθούν δημόσια”, δήλωσε ο Κιμάγια.

Ακτιβιστές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι στη βόρεια Τανζανία είχαν δολοφονηθεί τρεις έφηβοι που έπασχαν από αλμπινισμό, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι τρεις είχαν δηλητηριαστεί και αργότερα τα οστά τους εκλάπησαν από τους τάφους τους.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας δηλώνει, ότι είναι αποφασισμένη να θέσει ένα τέλος στις μακάβριες δολοφονίες, αλλά επικρίνεται για την αδράνειά της από πολλές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς.

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου