Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στην Ιταλία εξελέγη ο πρώτος ετεροφυλόφιλος πρόεδρος οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων!


Η οργάνωση Arcigay της πόλης Μπάρι της Ιταλίας, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, εξέλεξε ως νέο της πρόεδρο έναν ετεροφυλόφιλο.

Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Μπρόλλο, τριάντα επτά ετών, σκηνοθέτη, πατέρα ενός μικρού κοριτσιού. Κατάγεται από την βόρειο Ιταλία, αλλά αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Νότο, για να ζήσει με την σύντροφό του στο Μπάρι.
«Είμαι σε ανοικτό διάλογο με όλους, δεν πιστεύω σε κλειστές κοινότητες και ομάδες. Με αυτή την λογική θα δώσω την μάχη μου για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των παρενδυτικών και αμφιφυλόφιλων», δήλωσε ο Μπρόλλο.

Μέρος των μελών της Arcigay του Μπάρι, όμως, δεν δέχθηκε με ενθουσιασμό την εκλογή του. Ιστορικά στελέχη του κινήματος που μάχεται τις διακρίσεις οι οποίες γίνονται βάσει του φύλου και των σεξουαλικών προτιμήσεων, όπως η Βιβιάνα Λοπριένο, της οργάνωσης «Between», εκφράζουν την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά διερωτώνται: «θα καταλάβει τι νιώθει ένας γκέϊ, όταν τον χλευάζουν, μέσα στο δρόμο;».

Ο Μπρόλλο, ο οποίος διδάσκει σκηνοθεσία σε λύκεια του Μπάρι και ετοιμάζει το πρώτο του κινηματογραφικό έργο μεγάλου μήκους, απαντά όμως ότι «όπως λέει και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τα πλήρη δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ, δεν αφορούν μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μας αφορούν όλους».







http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου