Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παίρνει φάρμακα με κάνναβη, θα συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών!


Τραγική χαρακτήρισε χθες ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, την περίπτωση ενός Ιρλανδού ασθενούς, ο οποίος ζει στην Ολλανδία και, επειδή είναι πολύ άρρωστος και λαμβάνει καταπραϋντικά φάρμακα που περιέχουν κάνναβη, δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένειά του στην Ιρλανδία, διότι οι αρχές της χώρας τον απειλούν με σύλληψη για κατοχή... ναρκωτικών ουσιών.
Η χρήση των φαρμάκων που περιέχουν κάνναβη επιτρέπεται στην Ολλανδία, αλλά όχι στην Ιρλανδία, επισήμανε από το Στρασβούργο ο Διαμεσολαβητής, ο οποίος επιχειρούσε, επί έναν ολόκληρο χρόνο, να αποδείξει αν η ιδιότυπη αυτή απειλή των ιρλανδικών αρχών εμπίπτει σε θέματα κακοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Δυστυχώς, όπως «ομολόγησε» και ο ίδιος, σ' ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Ε.Ε. σ' αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει κρούσμα κακοδιοίκησης και η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια των ιρλανδικών αρχών.
Η Ιρλανδία δεν υποχρεούται, ούτε από τη Συνθήκη Σένγκεν αλλά ούτε και από τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς νόμους, να επιτρέψει την απρόσκοπτη είσοδο ενός ασθενούς που χρησιμοποιεί φάρμακα με κάνναβη στο έδαφός της, κατέληξε.
Ο κ. Διαμαντούρος, ωστόσο, απέστειλε ήδη επιστολές προς τον Ιρλανδό Μεσολαβητή και τον πρόεδρο της Ιρλανδικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να παρέμβουν προς τις ιρλανδικές αρχές και να τις πιέσουν να εξετάσουν αυτή την υπόθεση με ανθρωπιστικά κριτήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου