Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Skoda Fabia: 2.006 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα


Μοναδική αυτονομία και χαμηλή κατανάλωση

Skoda Fabia: 2.006 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμαΓνωρίζουμε ότι τα πετρελαιοκίνητα οχήματα μπορούν να σημειώσουν εντυπωσιακά μεγάλα μεγέθη αυτονομίας, σε σύγκριση πάντα με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση της Skoda Fabia GreenLine που στα χέρια του αυστριακού Gerhard Plattner σημείωσε αυτονομία 2.006 χιλιομέτρων!

Ο αυστριακός Gerhard Plattner που θεωρείται αυθεντία στο είδος του, ταξίδεψε από την Αυστρία έως τη Δανία και πίσω, καλύπτοντας την απόσταση των 2.006 συνολικά χιλιομέτρων χωρίς να κάνει ανεφοδιασμό! Το ταξίδι ξεκίνησε στις 10 Μαϊου στο Reutte της Αυστρίας, και συνέχισε με τον Gerhard Plattner να οδηγεί έως το Bov της Δανίας, ενώ ακολούθησε η αντίστροφη διαδρομή για να ολοκληρωθεί το ρεκόρ. Πρόκειται για το μοντέλο της σειράς GreenLine της Fabia που χρησιμοποιεί πετρελαιοκινητήρα στα 1,2 λίτρα, με την απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα στους 75 ίππους στις 4.200 σ.α.λ. και τα 180 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 14,2 δλ., και η τελική του ταχύτητα είναι τα 172 χ.α.ω., ενώ η κίνηση μεταδίδεται εμπρός μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση που σημειώθηκε ήταν τα μόλις 2,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα, με την επίσημη τιμή κατανάλωσης να είναι τα 3,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα (ρεζερβουάρ καυσίμου 45 λίτρα).

Τέλος, ο ίδιος ο Gerhard Plattner δήλωσε ότι: «Με τη μέση τιμή της κατανάλωσης να είναι αρκετά κάτω από αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, θέλω να δείξω ότι σε κάθε περίπτωση και ο οδηγός μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης».

Πηγή: autotriti.gr

2 σχόλια:

  1. Για τις μεγαλουπολεις μας δεν το συζηταμε.
    Αν δωσουν το οκ οι πολιτικοι μας, θα φανε πολλες σφαλιαρες απο τα αφεντικα των πετρελαιων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εννοείται... Στην ελλάδα ούτε για πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή