Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Φωτοβολταϊκά και στις στάσεις των λεωφορείων

Φωτοβολταϊκά και στις στάσεις των λεωφορείων
Φωτοβολταϊκά στοιχεία σε 30 επιλεγμένες στάσεις των αστικών συγκοινωνιών σκοπεύει να εγκαταστήσει ο δήμος Βέροιας. Η διοίκηση του δήμου θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να ενταχθεί η εγκατάσταση των στοιχείων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, με δημόσια δαπάνη 61.438 ευρώ.

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που θα εγκατασταθούν θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τον φωτισμό των στάσεων και του πίνακα δρομολογίων, κατά τις βραδινές ώρες. Στόχος είναι οι επιβάτες να διακρίνουν εύκολα τα δρομολόγια των λεωφορείων αλλά και να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Σύμφωνα με την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο, το φωτοβολταϊκό εγκαθίσταται στην κορυφή του ιστού στήριξης της στάσης. Επίσης, στην κορυφή του ιστού στήριξης εγκαθίστανται τα φωτιστικά σώματα τα οποία τροφοδοτούνται από την ενέργεια που συγκεντρώνει και αποθηκεύει το φωτοβολταϊκό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για μεγαλύτερη οικονομία, μπορεί σε κάθε στάση να εγκατασταθεί πλήκτρο ενεργοποίησης του φωτισμού, έτσι ώστε όταν δεν υπάρχει επιβάτης στη στάση να μην καταναλώνεται ενέργεια άσκοπα.

Πηγή: energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου