Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Παππάδες αρπάχτηκαν για τα… «τυχερά» του Ψυχοσαββάτου!

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/03/82587_1247.jpgΤρικούβερτος καυγάς για τα «τυχερά» του Ψυχοσαββάτου στήθηκε στο Νεκροταφείο... του Αγίου Φλώρου στη Μεσσηνία όταν ο παπάς του χωριού -πηγαίνοντας στο κοιμητήριο για να εκτελέσει τα τρισάγια- είδε έναν άλλο ιερέα να βρίσκεται εκεί!

Η αντίδραση του... άμεση: πλησιάζει τον ηλικιωμένο κληρικό (τον οποίο είχε στείλει η Μητρόπολη καθώς τα Ψυχοσάββατα είναι μεγάλη η ζήτηση από τη μεριά των πιστών) και αρχίζει να κατεβάζει μερικά… «καντήλια» στον ηλικιωμένο "επισκέπτη"-παπά καθώς θα έπρεπε να μοιραστεί μαζί του τα χρήματα από τα τρισάγια!

Ο κόσμος που ήταν παρών στο συμβάν κυριολεκτικά τα έχασε με το… «κήρυγμα αγάπης» του δεσπότη, ενώ ο δεύτερος ιερέας αποχώρησε αμίλητος.

Το περιστατικό, όμως, δεν άργησε να φθάσει στα αυτιά του μητροπολίτη ο οποίος τιμώρησε με αργία τον οξύθυμο παπά. Ετσι, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος επέβαλε στον ιερέα την ποινή την τρίμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία καθώς -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης- ο συγκεκριμένος ιερωμένος επέδειξε ανάρμοστη, απρεπή, εχθρική και ανάδελφο συμπεριφορά σε νέο κληρικό και σκανδάλισε τους παρευρισκόμενους πιστούς.

http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου