Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το αθόρυβο ξυπνητήρι!!

Το αθόρυβο ξυπνητήριΜην σπεύσετε να χαρείτε, όμως. Η παγίδα που κρύβει είναι ύπουλη...
Ξέρετε εκείνη τη στιγμή του πρωινού, όταν χτυπά το ξυπνητήρι και η πρώτη κίνηση που κάνετε είναι να πατήσετε το snooze για να σταματήσει; Και όταν χτυπήσει μετά από λίγα λεπτά να το ξαναπατήσετε, και να το ξαναπατήσετε και το snoozing σταματημό δεν έχει; Ναι, φυσικά και το ξέρετε, το περνάμε κάθε πρωί όλοι μας.
Ο σχεδιαστής Johan Brengesjo σκέφτηκε μια εναλλακτική λύση, αρκετά πρωτότυπη και, φυσικά, στιλάτη, η οποία όμως όσο ενδιαφέρουσα και αν ακούγεται, έχει την «σκοτεινή» της πλευρά.
Πρόκειται για ένα ξυπνητήρι-δαχτυλίδι. Είναι φτιαγμένο από λάστιχο και το φοράς στο δάχτυλό σου πριν πέσεις για ύπνο. Όταν έρθει η ώρα να σε ξυπνήσει, το δαχτυλίδι αντί να βγάλει κάποιον ενοχλητικό ήχο αρχίζει να δονείται. Για να σταματήσει η δόνηση, πρέπει απλώς να κουνήσεις το χέρι σου. Φανταστικό; Όχι και τόσο. Κι εδώ κρύβεται η παγίδα της πανέξυπνης αυτής συσκευής. Κάθε φορά που θα κουνάτε το χέρι σας, το δαχτυλίδι θα αυξάνει σταδιακά τη δόνηση, απαιτώντας όλο και εντονότερες κινήσεις για να σταματήσει. Έτσι, για να μην καταλήξετε με «ξεβιδωμένο» χέρι, αναγκάζεστε να σηκωθείτε.
Δείτε την θετική πλευρά. Τουλάχιστον θα γλιτώσετε από τον σπαστικό θόρυβο των συνηθισμένων ξυπνητηριών. Είναι κι αυτή μια λύση.
queen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου