Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Απίστευτο! Το Υπ.Παιδείας υποχρεώνει 166 μαθητές ΑΜΕΑ απο την Κρήτη να δώσουν Πανελλαδικές στην Αθήνα με δικά τους έξοδα!
Το υπουργείο Παιδείας υποχρεώνει τους μαθητές να φύγουν από την Κρήτη και να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις στην Αθήνα γιατί καταργεί τα εξεταστικά κέντρα...


Σε απόγνωση βρίσκονται 166 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων και οι οικογένειές τους από την Κρήτη, καθώς αν και πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην λειτουργήσουν φέτος εξεταστικά κέντρα στο Ηράκλειο και στα Χανιάς για τα παιδιά αυτά στο νησί, αλλά να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να δώσουν τις εξετάσεις.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Μαρία Παναγιωτάκη " η αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει θύματα τα 166 παιδιά της περιφέρειας Κρήτης που έχουν αναπηρίες και καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εγείρεται θέμα άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων οι οποίοι, εκτός των προβλημάτων αναπηρίας, θα επιβαρυνθούν ψυχικά και σωματικά και αφετέρου και ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για τις οικογένειές τους, πολλές από τις οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επιβαρυνθούν τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην πάνε καν να δώσουν εξετάσεις. Εμείς προτείνουμε να λειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα και προσφέρομαστε να μην πάρουμε την αμοιβή του επιτηρητή".

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου