Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ήμαρτον! Σε λαϊκό προσκύνημα το αίμα (!) του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου!!!

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει αποφασίσει να εκθέσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γυάλινη φιάλη με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, την επόμενη Κυριακή, ημέρα της μακαριοποίησής του. Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε σχετικά ότι...


«το αίμα φυλασσόταν στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Βambin Gesu και είχε αφαιρεθεί από τον Πολωνό ποντίφικα τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, ενδεχομένως, για μετάγγιση».

Άλλες δυο φιάλες βρίσκονται στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου τις έχει μεταφέρει ο πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Πάπα Βοϊτίλα, πατέρας Στανισλάο Ντζίβιτς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, την επόμενη Κυριακή, για την τελετή μακαριοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, πρόκειται να συρρεύσουν στην Ρώμη, τουλάχιστον πεντακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί, απ΄ όλο τον κόσμο.

Πολλοί απ’ αυτούς θα μπορέσουν να προσευχηθούν σε ελάχιστη απόσταση από την φιάλη που περιέχει το αίμα του ποντίφικα, η οποία έχει όμως τοποθετηθεί μέσα σε πολύτιμη λειψανοθήκη, έργο τριών γνωστών χρυσοχόων. Όπως αναφέρει, τέλος, ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας, «το αίμα του πάπα μπόρεσε να διατηρηθεί σε υγρή μορφή, χάρη στην παρουσία ισχυρής αντιπηκτικής ουσίας».

 http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου