Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Έδωσε 960 φορές για να πάρει το... δίπλωμα οδήγησης!

Επί τρία χρόνια, από τον Απρίλιο του 2005, έδινε εξετάσεις μια φορά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός της επιβραδύνθηκε σε περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Όμως ουδέποτε παραιτήθηκε. «Όταν πήρε τελικά το δίπλωμα, αρχίσανε όλοι να ζητωκραυγάζουν και να την αγκαλιάζουν, της δίνανε λουλούδια», λέει ο Παρκ Σου-γίον, δάσκαλος οδήγησης σε μια σχολή στην οποία είχε παρακολουθήσει μαθήματα η Τσα.
«Ηταν σαν να φεύγει από την πλάτη μας ένα μεγάλο βάρος. Δεν βρίσκαμε το κουράγιο να της πούμε να παραιτηθεί?». Ο Παρκ πρόσθεσε πως ίσως τώρα να είναι καλύτερα να αρκεσθεί στο ότι πήρε το δίπλωμα και να μη θέσει σε κίνδυνο άλλους οδηγώντας, αν και δεν ανησυχεί πολύ, αφού η Τσα είχε αποτύχει τόσες φορές στο γραπτό τεστ, όχι στην οδήγηση.
Οταν άρχισε πέρυσι να γίνεται γνωστό πως υπάρχει μια γυναίκα που εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης αφού έχει αποτύχει πάνω από 700 φορές, οι δημοσιογράφοι την ανακάλυψαν στο Σιντσόν, όπου το λεωφορείο είναι το μοναδικό δημόσιο μέσο μεταφοράς και περνάει κάθε δύο ώρες.
Την ακολούθησαν στον χώρο των εξετάσεων, τη βιντεοσκόπησαν στην αγορά, όπου πουλάει σ´ έναν πάγκο λαχανικά τα οποία καλλιεργεί στον κήπο της. Οταν πήρε επιτέλους το δίπλωμά της, τον Μάιο, η αυτοκινητοβιομηχανία Ηyundai-Κia, η μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, άρχισε εκστρατεία στο Ιντερνετ ζητώντας από τον κόσμο να της στείλει συγχαρητήρια.
Η Τσα δέχθηκε χιλιάδες μηνύματα και τον Αύγουστο η Ηyundai της δώρισε ένα αυτοκίνητο αξίας 16.800 δολαρίων. Η Τσα, το όνομα της οποίας σημαίνει μάλιστα «όχημα» στα κορεατικά, εμφανίζεται τώρα σε τηλεοπτική διαφήμιση της Ηyundai.
Η Τσα αντιμετώπισε κατ´ αρχάς το πρώτο εμπόδιο που επί χρόνια φαινόταν ανυπέρβλητο: το γραπτό τεστ των 50 λεπτών με τις 40 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Δεν καταλάβαινε την ορολογία, έτσι βασίστηκε στην απομνημόνευση. Απέτυχε 949 φορές και την 950ή, τον περασμένο Νοέμβριο, πέρασε με 60 στα 100. Μετά πέρασε δύο τεστ οδήγησης, αλλά μόνον αφού απέτυχε τέσσερις φορές στο καθένα.
Για καθεμιά απ´ αυτές τις 960 εξετάσεις πλήρωνε 5 δολάρια για εξέταστρα.

Αυτό που δεν αναφέραμε όμως είναι ότι η κ.Τσα Σα σουν είναι 69 ετών και αποφάσισε να βγάλει δίπλωμα στα 64 της! Σίγα το πράγμα. Όταν έχεις πείσμα κάποια στιγμή...θα τα καταφέρεις!



source:Rnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου