Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Νέο σοκ στον ελληνικό στίβο: Ποινή 2 ετών στη Δεβετζή

Συνεχίζεται η απομυθοποίηση Ελλήνων Ολυμπιονικών που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια με περιπτώσεις ντόπινγκ κυρίως στον στίβο και την άρση βαρών. Η Χρυσοπηγή Δεβιτζή, τιμωρήθηκε με διετή ποινή αποκλεισμού από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF), επειδή “απέτυχε να δώσει δείγμα” σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου 2009 σε καμπ προετοιμασίας στην Ουκρανία.

Η ΙΑΑF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για ποινή αποκλεισμού μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2012 και πρόσθεσε το όνομα της 36χρονης πρωταθλήτριας στον πίνακα με τους τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ.

Η υπόθεση πάντως δεν είναι τωρινή, αφού ο ΣΕΦΑΣ φέρεται να ενημερώθηκε από την IAAF πέρσι το καλοκαίρι, αλλά επί της ουσίας δεν ασχολήθηκε ποτέ. Η διεθνής ομοσπονδία ζητούσε μέσω του ΣΕΓΑΣ εξηγήσεις από τη Δεβετζή, μια διαδικασία που έδειξε να παγώνει από τη στιγμή που η αθλήτρια είχε ουσιαστικά αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ωστόσο το φθινόπωρο, με την απόφασή της να επιστρέψει στους στίβους, η ΙΑΑF άνοιξε εκ νέου τον φάκελο και διεμήνυσε τον ΣΕΓΑΣ πως θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα. Έτσι κι έγινε με την επιβολή ποινής διετούς αποκλεισμού.

Η Δεβετζή στην πολύχρονη λαμπρή σταδιοδρομία της στο άλμα εις τριπλούν, κατέκτησε μεταξύ άλλων ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και χάλκινο τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο. Με την ποινή αποκλεισμού σβήνει το όνειρο της να πάρει μέρος και σε τρίτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου