Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Προτείνουν νέα γενική απεργία για τις 17 Μαρτίου


Με αφορμή τις... λεπτομέρειες του Μνημονίου νούμερο 4 που έρχονται στο φως και προβλέπουν νέες περικοπές αλλά και σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

η Αυτόνομη Παρέμβαση προτείνει στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις την κήρυξη νέας Γενικής Απεργίας στις 17 Μάρτη λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
“Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ στα πλαίσια των επιλογών τους για ανατροπή, περιορισμό και κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου και των δανειστών, κορυφώνει την επίθεση της ενάντια στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, προωθεί μέσα από το 4ο μνημόνιο νέες περικοπές στους μισθούς στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, στις συντάξεις, ιδιαίτερα τις επικουρικές, στο θεσμό των Βαρέων και ανθυγιεινών, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιεί και ξεπουλά τις Δημόσιες επιχειρήσεις και τη Δημόσια περιουσία. Ταυτόχρονα σε επίπεδο ΕΕ προωθείται το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας με στόχο να τεθούν στο γύψο τα δικαιώματα και οι ζωές των εργαζομένων για πολλές δεκαετίες.”

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου