Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το άγαλμα Καραμανλή μας μάρανε...


«Μεγάλη» μέρα για τη Θεσσαλονίκη σήμερα! Γίνονται -λέει- τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Μάλιστα! Στην πόλη, που η ανεργία εκτιμάται ότι θα φθάσει το 30% τους επόμενους μήνες, στην πόλη που τον τελευταίο χρόνο έβαλαν λουκέτο 1.000 καταστήματα, στην πόλη που ο εορταστικός τζίρος βούλιαξε στο μισό σε σχέση με πέρυσι!
Στην πόλη, που σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», το συνολικό χρέος του Δήμου ανέρχεται σε 42.794.931 ευρώ.
Κόστος αγάλματος Κωνσταντίνου Καραμανλή: 250.000 ευρώ! Με λεφτά του -υπερχρεωμένου- δήμου! Οπως το ακούτε. Σήμερα 180 άτομα πετάνε από την Αθήνα με ειδική πτήση τσάρτερ. 180 φίλοι της οικογένειας Καραμανλή, στελέχη του κόμματος και μέλη του ινστιτούτου. Κόστος της εκδρομής για το ίδρυμα: μόνο 30.000 ευρώ! Για λίγες ώρες παραμονής. Μην ξεχνάμε και τις 69.500 ευρώ που έδωσε για τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του αγάλματος στη Νέα Παραλία. Τι πρόκληση! Τι σπατάλη!
Όλος αυτός ο ντόρος για ένα άγαλμα! Τόσα πεταμένα λεφτά για ένα άγαλμα! Πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται κανείς; Όχι κύριοι! Τους Θεσσαλονικείς τους νοιάζει να φτιαχτεί επιτέλους το μετρό. Γιατί τα τελευταία χρόνια που γίνονται οι εργασίες του, τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Αύξηση της κίνησης, κλείσιμο καταστημάτων, μόλυνση και ρύπανση.
Λύστε, επιτέλους, το πιο σημαντικό πρόβλημα της πόλης, το πάρκινγκ, και αφήστε τα φαραωνικών διαστάσεων αγάλματα! Είναι δυνατόν να ψάχνεις μια ώρα για να βρεις πάρκινγκ; Το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς είναι το λεωφορείο, του οποίου το κόστος αυξήθηκε κι άλλο το τελευταίο δεκάμηνο.
Η παραλία της Θεσσαλονίκης όλο καθαρίζεται κι όλο ζέχνει. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια γνωστό και άλυτο. Το παρεμπόριο ανθεί. Τα πεζοδρόμια γεμάτα παρκαρισμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα.
Ας αφήσουνε τ’ αγάλματα και τις σπατάλες! Τέτοιες προκλήσεις μόνο οργή προκαλούν. Κι αν οργισθεί ο λαός…

Χριστίνα Χατζηγιαννίδου
http://www.aixmi.gr

1 σχόλιο: