Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πόσα μας χρωστάει η Γερμανία;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGrvDR9B4SbQD8eKQQ_1CnnAH7N4xjQsojB78bPkMv2234rR91nI-RbZJv3SC7_bXQ7j27rBoXZRqA9XvNOK5U9Fb2UJiUpfEKZ3BY1dorNqwDiQqMWK-koar5Biow2kQOfI_NZILh9L-0/s320/%CE%93%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82.jpgΌχι, δεν αντιστράφηκαν οι ρόλοι, 
αλλά πραγματικά η Γερμανία μας χρωστάει πολλά δισ. ευρώ σύμφωνα με το Μανώλη Γλέζο..., ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα σήμερα στο ΣΚΑΙ για το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει στη χώρα μας η χαμένη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι λοιπόν, με απόφαση της Διεθνούς Διάσκεψης Ειρήνης των Παρισίων, η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλλει στη χώρα μας 162 δισ. ευρώ για να επανορθώσει για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και για τα υποχρεωτικά δάνεια που έλαβε από εμάς, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής.

Οι επανορθώσεις αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτον, αφορούν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, οι οποίοι λήφθηκαν είτε από ορισμένους Έλληνες ως μέσο δωροδοκίας των Γερμανών, είτε ληστεύτηκαν από τα ίδια τα μουσεία μας, είτε ανακαλύφθηκαν από τις παράνομες και κρυφές ανασκαφές που πραγματοποίησαν Γερμανοί αρχαιολόγοι. Επίσης, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας από το 1828 δανείζεται, υποχρεώθηκε μέσα στη δείνη του πολέμου να καταβάλλει υποχρεωτικό δάνειο στη Γερμανία, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, με σκοπό να θρέψει το γερμανικό λαό. Τρίτον, το 1945 η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων αποφάσισε ότι η Γερμανία οφείλει να αποζημιώσει τη χώρα μας για την καταστροφή της οικονομίας της με το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων και 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σημερινής αξίας 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

Βέβαια, αντί τόσα χρόνια να αγωνίζονται οι κυβερνήσεις για την εξόφληση του γερμανικού χρέους προς τη χώρα μας, αυτός που βγήκε να μιλήσει γι' αυτά τα εξαιρετικά φλέγοντα θέματα ήταν ο Μανώλης Γλέζος. Μάλιστα, όταν εκείνος και μέλη της επιτροπής του αιτήθηκαν συνάντηση με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν έλαβαν καμία απάντηση! Είναι αισιόδοξος ο κ. Γλέζος για την κινητοποίηση της κυβέρνησης; Έχει πολλές αμφοβολίες, όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά θα το δείξει η πράξη. Κι εμείς, πράγματι, έχουμε πολλές αμφιβολίες!

anoixtomualos

http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου